torsdag 24 juli 2008

Hur man får tiden att gå

En tribut till den peruanska matlagningen gjordes idag. Denna härliga sallad eller tapanade (vilket man nu vill ha det som) gjort på färsk tomat, gul lök, vitlök, chilipeppar, vitvinsvinäger, olja, salt, socker och lite olja. Vilken friskhet. Avåts nästan varje dag under vår 3 veckor långa Peru-resa. Jag har försökt få tag på Guinea Pig (marsvin alltså) men ingen har velat släppa till sitt lilla ulliga gosedjur så att jag kan anrätta även denna peruanska delikatess. Skit samma , det var ändå mest ben. Nåja A-G och jag får väl nöja oss med salladen (bra för att hålla vikten nere om inget annat).
Matlagning é trevligt, den får tiden att gå på ett både snabbt och trivsamt sätt. En skvätt vin i såsen och lite i egna glaset för konsumtion, ja inte kan det bli tråkigt när man lägger upp strategin på det sättet.

Må så gott alla gourméer och gourmander.

Inga kommentarer: