onsdag 1 oktober 2008

Ett smaskigt dessertrecept i ruskets tider

Vit chokladmousse med rårörda lingon

Ingredienser till 6 portioner

120 g choklad, vit, i bitar
0,75 dl mjölk
3 dl vispgrädde
100 g lingon, färska eller frysta
0,5 dl strösocker

en 1-litersform

citronmeliss till garnering

Gör så här
1. Smält chokladen i en bunke över sjudande vatten eller imikrovågsugn på full effekt utan lock 1-1 1/2 minut. Öppna och rör om då och då.
2. Koka upp mjölken, slå den över den smälta chokladen och rör till en slät kräm.
3. Vispa grädden till fast skum och blanda den med den avsvalnande chokladkrämen till en slät mousse med hjälp av en slickepott.
4. Häll upp moussen i en avlång form och ställ den att stelna i kylskåp minst 2 timmar.
5. Rårör lingon med socker 5 minuter tills sockret löst sig.
6. Fördela lingonen på assietter. Doppa en stor matsked i ljummet vatten och forma vackra ägg av moussen. Lägg äggen ovanpå lingonen och garnera med citronmeliss.

Kombinationen grädde, vit choklad och rårörda lingon är riktigt delikat.

1 kommentar:

. sa...

Tack för igår!
Vi såg ju vem som var bäst. Men jag tror bara att jag hade tur, jag får erkänna detta.
Ha det bra/T