måndag 24 november 2008

Det som jag gjort é hjort



Eftersom det inte, pga allt snöande, går att spela golf, så får man söka andra vägar att få utlopp för sin stora energi. Köpte två kroppar av hjort, 1 kalv på 16 kilo och en bock på 36 kilo. Slipade knivar, yxa och fogsvans och gav mig i kast med styckningen. Jättekul men fy va kallt vi hade det i uterummet. 5 plusgrader. Ok, idealiskt när man handskas med färskvara men det blev till att ränna ut och in så man kunde få upp värmen igen. Tog ca 6 ½ timme att få köttet benfritt och finstyckat men det är värt varenda stund. Vilket fantastiskt kött. Njuter av bara tanken på en vällagad hjortgryta med svamp, bacon och smålök och till det en puré av potatis och palsternacka. Kanske en helstekt ytterfilé med enebärssås, rönnbärsgelé och rotfruktskaka.
Mums fillibabba.

1 kommentar:

tant sa...

säg till när. jag tar med mig tanten och kommer. :-)